Lart

Kjo teknikë japoneze mund t’ju ndihmojë të humbni peshë pavarësisht se çfarë hani

Sa shpesh e gjeni veten duke dëshiruar të mos e kishit konsumuar atë kafshatën e fundit të ushqimit?

Nuk është gjëja më e keqe, por ne gjithashtu e dimë se sa lehtë rrëshqasim në zakonin ngrënies së tepërt.Kjo mund të çojë në kufizimin e vetes në dietat trend ose regjistrimin në plane ushqimore të shtrenjta. Nëse ato funksionojnë për ju, shkëlqyeshëm!

Sidoqoftë, nëse e gjeni veten duke mos humbur peshë ashtu siç duhet, mund të dëshironi të provoni një qasje krejtësisht të ndryshme. Kjo është ajo ku një teknikë japoneze e njohur si “hara hachi bun me” mund të bëjë një ndryshim.

Sipas autorit të Medium, Kaki Okumura, fraza përkthehet “8/10 e stomakut tuaj”. Siç mund ta merrni me mend nga kjo, do të thotë të hiqni dorë kur ndiheni sikur jeni afërsisht 80 për qind të ngopur.

Kjo është. Mos numëroni kaloritë, karbohidratet ose kohën e kaluar në agjërim ndërmjet vakteve. Mund të tingëllojë paksa e thjeshtë, por ka pak më shumë në të.

Edhe pse teknika nuk ju kufizon nga lloji i ushqimit që hani, Okumura sugjeron që të përqendroheni në vaktet e pasura me lëndë ushqyese në vend të kalorive boshe (si patate të skuqura ose ëmbëlsira). Ushqimi më pak ushqyes ka tendencë t’ju bëjë të ndiheni të ngopur shpejt, por ju mban të ngopur vetëm për një kohë të shkurtër. Kjo, sigurisht, mund të çojë në të ngrënit gjithnjë e më shumë… e më shumë.

Megjithatë, nëse fokusoheni te frutat, perimet, proteinat dhe drithërat e plota, do të jeni në gjendje të ndiheni të ngopur më gjatë dhe të kuptoni më mirë sinjalet që stomaku juaj po ju dërgon.

Por si ta ndaloni në fakt veten nga ngrënia kur jeni 80 për qind të ngopur? Ngjashëm me të ngrënit intuitiv, Okumura rekomandon të hani ngadalë dhe të bëni pushime për t’i dhënë kohë trupit tuaj për të përpunuar ushqimin dhe për të interpretuar se si ndiheni vërtet.

Shpërndaj
Dieta - Probleme.me

Probleme.me ju mëson dieta efikase se si të humbni ose shtoni peshë. Qëllimi i dietave që ne ndajmë me ju është që këto t'iu ndihmojnë të keni një mënyrë të shëndetshme dhe të balancuar të të ushqyerit. Nëse keni ndonjë sygjerim, pyetje apo koment për ta ndarë me ne, na kontaktoni në diete@rilinde21.sg-host.com