Lart

Ngërçet e muskujve, mund të jenë simptomë e kësaj sëmundjeje të rëndë

Të gjithë ne do të kemi përjetuar një ngërç të paktën një herë në jetën tonë. Pavarësisht nëse na sulmoi gjatë ose pas një stërvitje, në një situatë intime ose në gjumë, vështirë se do ta harrojmë dhimbjen e ndjerë në atë situatë.

Ngërçi përkufizohet në gjuhën klinike si një spazmë, një tkurrje e pavullnetshme, e dhunshme dhe e papritur e muskulit të strijuar.

Më thjesht, një ngërç mund të konsiderohet si një tkurrje e pavullnetshme e muskujve të vullnetshëm. Trupi ynë është shumë inteligjent dhe kur diçka nuk shkon, priret të na paralajmërojë me disa sinjale të sakta.

Edhe pse kjo dhimbje fizike është e padëmshme në shumicën e rasteve, në raste të tjera mund të jetë një shenjë paralajmëruese e një sëmundjeje mjaft të rëndë.

Trupi ynë është shumë inteligjent dhe kur diçka nuk shkon mirë, priret të na paralajmërojë me disa sinjale të sakta. Për fat të keq, ndonjëherë ngërçet mund të jenë një shenjë paralajmëruese e një prej sëmundjeve më të fshehta dhe vijnë me disa simptoma mjaft të zakonshme, siç janë ngërçet e muskujve.

I keni këto dhimbje? Atëherë mund të jetë një simptomë e kësaj sëmundjeje:

Fatkeqësisht, kanceri është një nga sëmundjet më tinëzare dhe vjen me disa simptoma mjaft të zakonshme, si ngërçet e muskujve.

Kanceri shfaqet kur disa qeliza në trup rriten në mënyrë disproporcionale dhe për fat të keq, sa më shumë kalon koha, aq më shumë këto qeliza sulmojnë organet e tjera. Megjithatë, ka disa simptoma që mund t’ju ndihmojnë të zbuloni në kohë nëse vuani nga kjo sëmundje. Le të shohim se cilat:

Kur një tumor zhvillohet në trup, ai mund të sulmojë nervat dhe kështu mund të shkaktojë tkurrje të muskujve. Këto janë si spazma të vërteta, janë kontraktime të pakontrollueshme të një grupi muskujsh që është e pamundur të mos vihen re.

Për këtë arsye, nëse vini re se shpesh keni ngërçe të muskujve, duhet të kërkoni këshilla mjekësore dhe ai me siguri do të dijë se çfarë të bëjë. Zakonisht kjo simptomë shfaqet kur tumori fillon të shtypë trurin dhe në këtë mënyrë prish funksionimin normal të organit.

Njerëzit me një tumor të trurit përjetojnë simptoma të tilla si spazma e muskujve, mpirje dhe frymëmarrje të cekët. Përveç kësaj, mund të ketë probleme me gjuhën ose vendimmarrjen. Ekziston një lloj tjetër tumori që shkakton ngërçe të muskujve dhe që prek palcën kurrizore. Nëse këto dy forma të kancerit kapen herët, ato mund të na shpëtojnë jetën.

Shpërndaj
Fitnesi - Probleme.me

Përfitimet e stërvitjeve janë të pafundme, kur kryhen në mënyrë të sigurtë. Tek Probleme.me ju mund të gjeni artikuj se si të stërviteni në palestra si dhe ushtrime alternative. Nëse keni ndonjë sygjerim apo artikull për ta ndarë me ne, na kontaktoni në fitnesi@rilinde21.sg-host.com