Lart

Ushtrimet në këtë kohë të ditës mund të ndihmojë në uljen e sheqerit në gjak dhe yndyrës

Nëse jeni dikush që pëlqen të largojë ushtrimet nga rruga si puna e parë në mëngjes, mund të dëshironi të merrni parasysh ndryshimin e orarit tuaj.

Sipas një studimi të ri, mbrëmjet mund të jenë koha më e mirë e ditës për të ushtruar – veçanërisht nëse jeni duke u përpjekur të ulni nivelin e sheqerit në gjak ose yndyrës.

Kërkimet e botuara në Diabetologia krahasuan efektet e stërvitjeve në mëngjes dhe në mbrëmje për burrat mes moshës 30 dhe 40 vjeç të cilët konsumuan një dietë me shumë yndyrë. Të gjithë pjesëmarrësit gjetën përmirësime në zemër dhe funksionet e tyre të frymëmarrjes. Sidoqoftë, vetëm ata që prisnin mbrëmjen për t’u stërvitur treguan përmirësime në nivelet e glukozës, insulinës, yndyrës dhe triglicerideve.

Autori kryesor i studimit Trine Moholdt gjithashtu vuri në dukje një rezultat tjetër premtues për këdo që përpiqet të mbajë nën kontroll sheqerin në gjak: “Grupi që ushtroi në mbrëmje herët kishte përqendrime më të ulëta të glukozës natën. Kjo është e rëndësishme sepse një nga gjërat që përjetojnë individët me diabet tip 2 janë nivelet e larta gjatë natës në glukozë”.

Megjithëse duhet të bëhen më shumë studime mbi këtë temë, këto zbulime të kohëve të fundit mbështesin kërkime të ngjashme nga 2019. Atë herë, autorët zbuluan se stërvitjet pasdite ishin më efektive në përmirësimin e niveleve të sheqerit në gjak te pjesëmarrësit e tyre kundrejt atyre të mëngjesit. Në fakt, ushtrimi në mëngjes dukej se shkaktonte një rritje të lehtë të niveleve të glukozës.

Shpërndaj
Fitnesi - Probleme.me

Përfitimet e stërvitjeve janë të pafundme, kur kryhen në mënyrë të sigurtë. Tek Probleme.me ju mund të gjeni artikuj se si të stërviteni në palestra si dhe ushtrime alternative. Nëse keni ndonjë sygjerim apo artikull për ta ndarë me ne, na kontaktoni në fitnesi@rilinde21.sg-host.com