Lart

Kuizi Javor

0%

Trupi i njeriut ka mjaft hekur në të sa për të bërë një gozhdë të gjatë 7,5 cm të gjatë.

baski
Ju lumtë! Gabim!

Trupi i njeriut ka mjaft hekur në të për të bërë një gozhdë metalike të gjatë 7,5 cm të gjatë. Shumica e këtij hekuri gjendet në gjak.

Të gjitha bakteret në trupin tonë peshojnë rreth 0,45 kg.

Ju lumtë! Gabim!

Rreth 1,8 kg e baktereve jetojnë në trupin tonë, mjaftueshëm sa për të mbushur një pjatë të madhe me supë.

Skeleti rigjenerohet plotësisht çdo 10 vjet.

skeleti
Ju lumtë! Gabim!

Qelizat e skeletit të rritur zëvendësohen afërsisht çdo 10 vjet.

Mëlçia mund të rritet përsëri deri në 70%.

Ju lumtë! Gabim!

Mëlçia e njeriut ka aftësinë e mahnitshme për të rigjeneruar veten. Mund të rritet përsëri deri në 70% brenda dy muajve.

Gjatë ditës gjaku përshkon trupin rreth 19,000 km.

gjaku
Ju lumtë! Gabim!

Gjatë ditës gjaku udhëton gjithsej 19,000 km, më shumë se diametri i Tokës.

Kuizi Javor

Rezultati i Juaj

Ndajeni rezultatin me shoqërinë tuaj.

faqja probleme.me
Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.meShëndeti - Probleme.me
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni [email protected]