Lart

1 në 5 profesionistë të shëndetit përjetuan ankth e depresion nga pandemia

Nga një studim i ekspertëve, shkalla e depresionit u vlerësua në 21.7%, niveli i stresit në 22.1% dhe çrregullimi i stresit post-traumatik në 21.5%.

Në disa zona, të tilla si Lindja e Mesme, normat janë edhe më të larta (35% depresion dhe 29% ankth).

 

 

Për krahasim, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, 4.4% e popullsisë së botës vuan nga depresioni dhe 3.6% nga çrregullimet e ankthit.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me