Lart

14 Qershori- Dita Botërore e Dhuruesit të Gjakut

Çdo vit vendet në të gjithë botën festojnë Ditën Botërore të Dhuruesit të Gjakut (WBDD). Ngjarja shërben për të rritur ndërgjegjësimin për nevojën për gjak të sigurt dhe produkte të gjakut dhe për të falënderuar dhuruesit vullnetarë, të papaguar të gjakut për dhuratat e tyre që shpëtojnë jetë.

Një shërbim i gjakut që u jep pacientëve qasje në gjak të sigurt dhe produkte të gjakut në sasi të mjaftueshme është një përbërës kryesor i një sistemi shëndetësor efektiv. Tema globale e Ditës Botërore të Dhuruesit të Gjakut ndryshon çdo vit në njohjen e individëve vetëmohues që dhurojnë gjakun e tyre për njerëz të panjohur për ta.

Për të siguruar që të gjithë ata që kanë nevojë për gjak të sigurt kanë qasje në të, të gjitha vendet kanë nevojë për dhurues vullnetarë, të papaguar, të cilët japin gjak rregullisht. Gjatë gjithë pandemisë COVID-19, përkundër lëvizjes së kufizuar dhe sfidave të tjera, dhuruesit e gjakut në shumë vende kanë vazhduar të dhurojnë gjak dhe plazmë për pacientët që kanë nevojë për transfuzion.

Kjo përpjekje e jashtëzakonshme gjatë një kohe krize të paparë nxjerr në pah rolin thelbësor të dhuruesve vullnetarë të gjakut të mirë-organizuar, të përkushtuar, të pa-shpërblyer, në sigurimin e një furnizimi të sigurt dhe të mjaftueshëm të gjakut gjatë periudhave normale dhe emergjente.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me