Lart

22 Shkurt- Dita Kombëtare për Ndërgjegjësimin e Sëmundjeve të Valvulave të Zemrës

22 Shkurti është dita vjetore e ndërgjegjësimit të sëmundjeve të Valvulave të Zemrës! Ky vit shënon pesë vjet që kur Aleanca për Hulumtime të Plakës vendosi këtë ditë të rëndësishme. Në festimin e miliona njerëzve Aleanca dhe partnerët e saj të Ditës së Sëmundjeve Valvula kanë arritur ndër vite me mesazhe të rëndësishme dhe shpëtuese për sëmundjen e valvulës së zemrës (HVD).

Qëllimi i ditës vjetore të ndërgjegjësimit në 22 Shkurt është të rrisë njohjen e rreziqeve specifike dhe simptomave të sëmundjes së valvulës së zemrës, të përmirësojë zbulimin dhe trajtimin dhe në fund të fundit të shpëtojë jetë. Ndërsa sëmundja e valvulës së zemrës mund të jetë paaftësi dhe vdekjeprurëse, trajtimet në dispozicion mund të shpëtojnë jetë, duke e bërë edukimin dhe ndërgjegjësimin veçanërisht të rëndësishëm. Në këtë ditë dhe gjatë gjithë vitit, partnerët e fushatës – 92 organizata jofitimprurëse, organizata avokimi, shoqëri profesionale dhe spitale dhe qendra të zemrës – po ndihmojnë në përhapjen e fjalës për sëmundjen e valvulave.

Në sëmundjen e valvulës së zemrës, një ose më shumë nga valvulat në zemrën tuaj nuk funksionojnë si duhet.

Zemra juaj ka katër valvola që mbajnë gjakun të rrjedhë në drejtimin e duhur. Në disa raste, një ose më shumë nga valvulat nuk hapen ose mbyllen siç duhet. Kjo mund të shkaktojë prishjen e qarkullimit të gjakut nëpër zemrën tuaj në trupin tuaj.

Trajtimi i sëmundjes tuaj të valvulës së zemrës varet nga valvula e zemrës e prekur dhe lloji dhe ashpërsia e sëmundjes së valvulës. Ndonjëherë sëmundja e valvulës së zemrës kërkon operacion për të riparuar ose zëvendësuar valvulën e zemrës.

Nëse keni një zhurmë në zemër, mjeku mund t’ju rekomandojë që të vizitoni një kardiolog. Nëse zhvilloni ndonjë simptomë që mund të sugjerojë sëmundje të valvulës së zemrës, vizitoni mjekun tuaj.

Ndërsa sëmundja e valvulës së zemrës mund të jetë paaftësi dhe vdekjeprurëse, trajtimet e disponueshme mund të shpëtojnë jetë, duke e bërë edukimin dhe vetëdijen veçanërisht të rëndësishme.

 

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me