Lart

4 Maj 2021- Dita botërore e Astmës

Dita Botërore e astmës është një iniciativë e nisur në vitin 1988 nga ana e Global Initiative for Asthma (Gina), organizatë që përcakton udhëzimet mjekësore për kontrollin e sëmundjes.Çdo vit zgjidhet një temë që rrit ndërgjegjësimin për shkaqet dhe pasojat e kësaj gjendje bronkiale që ndikon rreth mbi 235 milion njerëz në mbarë botën.

E Organizuar nga profesionistët shëndetësor në më shumë se 35 vende, iniciativën për Ditën Botërore të astmës përqendrohet në edukimin e publikut për atë cilat  teste konsiderohen që jenë mënyrat më të suksesshme për të kontrolluar dhe për trajnuar  astmën.Tema e kaluara përfshirë nismë nën moton “Për të zvogëluar barrën e astmës.” Pritet që me edukimin numri i atyre që vuajnë nga astma do të ulet.

Iniciativa Globale për astmën, siguron materiale edukative e cila do të shpërndahet në shumë ngjarje të ndryshme të mbajtura për ngritjen e vetëdijes, duke përfshirë edhe ngjarjet sportive. Temat në të ardhmen mund të përmirësojnë çështjen mjedisore që ndikojnë në ata që vuajnë nga astma  në kërkime mjekësore të astmës.

 

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me