Lart

6 Qershori- Dita Kombëtare e të Mbijetuarve nga Kanceri

Dita Kombëtare e të Mbijetuarve nga Kanceri është një festë laike që festohet të Dielën e parë të Qershorit kryesisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Dita ka për qëllim të “demonstrojë se jeta pas një diagnoze kanceri mund të jetë një realitet”. Megjithëse festohet kryesisht në Shtetet e Bashkuara, Fondacioni Kombëtar i Ditës së Mbijetuarve nga Kanceri po përpiqet të rrisë popullaritetin e saj në vendet e tjera, me disa suksese.

Dita Kombëtare e Mbijetuarve nga Kanceri u njoftua për herë të parë nga Merril Hastings në takimin e dytë të konferencës kombëtare të Koalicionit Kombëtar për Mbijetimin e Kancerit në Albuquerque, New Mexico, më 20 nëntor 1987.

Dita është një ditë feste për të mbijetuarit e kancerit dhe miqtë dhe familjet e tyre dhe një ditë për të rritur ndërgjegjësimin për kancerin dhe si ndikon në jetë. Ngjarja është një festë e atyre që kanë mbijetuar, shpresë për të sapo diagnostikuarit, mbështetje për familjet e prekura dhe shtrirja në komunitet.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me