Lart

A do ta Ndryshojë Izolimi Karakterin Tonë?

A do të na ndryshojë karantina? Disa argumentojnë se ne do të dalim më të fortë dhe do të kontribuojmë në formimin e një shoqërie më mbështetëse

Të tjerë besojnë se ndjenja e ankthit dhe frika e vazhdueshme do të rriten duke ndryshuar në mënyrë drastike jetën tonë.

Izolimi, çfarë ka ndryshuar dhe çfarë do të ndryshojë

Në një mënyrë apo tjetër, izolimi ka ndryshuar pak dhe gjithçka. Efekti i pandemisë do të jetë më intensiv dhe traumatik për një pjesë të caktuar të popullatës, veçanërisht për ata që kanë pësuar humbje. Megjithëse do të prekë të tjerët pak më pak, askush nuk do të jetë plotësisht imun ndaj asaj që ne po përjetojmë këto ditë.

Disa njerëz janë shumë të ndjeshëm, ndërsa të tjerët jo. Prandaj, është logjike që disa do të kushtëzohen më shumë nga gjithçka që ka ndodhur, por askush nuk do të jetë në gjendje të injorojë sesi ka ndryshuar jeta jonë për shkak të coronavirusit.

a ndryshone izolimi karakterin tone

Shëndeti mendor

Disa njerëz vuanin nga ankthi para pandemisë, të tjerët mësuan për këtë situatë psikologjike gjatë karantinës, nuk është për t’u habitur që, duke pasur parasysh situatën aktuale, ankthi dhe sulmet e panikut të bëhen më të shpeshta.

Dhe kjo nuk ka të bëjë vetëm me ankthin e vetë coronavirusit ose të një sëmundjeje, por të jetës në përgjithësi. Shumë njerëz kanë humbur punën e tyre, të tjerët kanë qenë larg të afërmve dhe miqve, e gjithë kjo krijon stres dhe ankth. Në subjektet e predispozuar për negativitet dhe pesimizëm, ndjenja e alarmit dhe ankthit do të vazhdojë, edhe pas përfundimit të karantinës.

Nëse zakonet tona të jetës ndryshojnë, ne gjithashtu ndryshojmë

Megjithë karakterin tonë pak a shumë të fortë, është e kotë të mohojmë se në çdo zgjedhje që bëjmë ne jemi të kushtëzuar nga shoqëria në të cilën jetojmë. Edhe zakonet tona ndikojnë pak ose në çdo rast na karakterizojnë, ndryshimi i këtyre në mënyrë të pashmangshme na ndryshon edhe ne.

Jetët e të gjithëve kanë ndryshuar me ardhjen e coronavirusit, madje fakti i thjeshtë i vendosjes së maskave dhe doreza për të bërë pazar ose për të shkuar në punë do të ndikojë vetë, këshillon Class.

Frika e ngjitjes me siguri do të na bëjë më pak social dhe në mënyrë të pashmangshme kjo zbutje e marrëdhënieve shoqërore mund të krijonte emocione të trishtueshme ose negative.

Vështirësia gjithmonë na ndryshon duke zgjuar pikat e forta, vlerat dhe aftësitë e reja. Por, në këto momente që ne duhet të tregojmë më të mirën nga vetja dhe të shkojmë përpara me besim, gjithmonë.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Edhe Ngjyra e Urinës Mund të Tregojë Infeksionin me Koronavirus

Studimi: Ka 30 lloje të Koronavirusit, Kanë Pësuar Mutacion dhe janë bërë më Vdekjeprurëse në Europë

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com