Lart

Kjo është Arsyeja që Gjaku i Analizave Merret Vetëm nga Gishti i Unazës

analiza nga gishti i unazes

Ju ka ndodhur që të bëni një analizë të thjeshtë gjaku dhe t’u kenë kërkuar të nxirrni gishtin e unazës? E dini pse merret gjaku aty?

Së pari, gishti i madh dhe gishti i vogël janë shumë të lidhur me krahun. Ndaj nëse merrni ndonjë infeksion, këto gishta e përçojnë dhe e shpërndajnë atë në krahë.

Rrjedhimisht, gjaku duhet marrë në të gjithë gishtat e tjerë përveçse tek i madhi dhe i vogli.

Së dyti, gishti i unazës i ndjen dhimbjet më pak se gishtat e tjerë. Ai “punon” ose sforcohet më pak dhe ka lëkurë më të hollë, favorizuese për të marrë gjak për analizat.

Nëse nuk e sforconi apo e vini shpesh “në punë”, plaga do të shërohet sa hap e mbyll sytë.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Si ta Përballoni Sindromën e Shikimit Kompjuterik

Dhjetë Sëmundjet që Mund t’ju Vrasin në më pak se 24 orë

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com