Lart

Arsyeja e Lodhjes në Punë Pas Ngrënies

Gjatë kohës së pauzës keni ngrënë racionin tuaj dhe jeni të gatshëm për t’u kthyer në punë, mirëpo problemi qëndron që shpesh 20 minuta pas ngrënies fillon të të hapet goja ose të gogësini dhe t’ju flihet gjumë.

Është mesdita por edhe gjysma e kohës së punës është para jush, ndërkaq ndieni lodhje pas ngrënies? Është fakt ngushëllues që nuk duhet të brengoseni, sepse ndjenja e lodhjes pas ngrënies është normale.

Lodhja e pasdites pas ngrënies

Ushqimi të cilin e keni ngrënë

Nëse hani racion me ushqim i cili përmban shumë triptofane, trupi juaj mund të prodhojë më shumë serotoninë (një aminoacid që ndihmon në rregullimin e gjumit), gjë që çon deri te ndjenja e lodhjes.

Gjumë i pamjaftueshëm

Trupi i cili nuk ka pushuar mjaftueshëm, do të ndiejë lodhje pa marrë parasysh a keni ngrënë apo jo.

Mungesa e ushtrimeve

Ushtrimi fizik i rregullt (madje edhe shëtitja e shpejtë) ndihmon që të jeni zgjuar gjatë orëve të zgjimit. Nëse tashmë një pjesë të ditës e kaloni ulur, ka gjasa që më parë, gjatë dhe pas racionit të ndiheni të përgjumur dhe letargjik.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me