Lart

Astragalus, një bimë antike me shumë përfitime shëndetësore

Astragalus është një bimë që ëshë përdorur në mjekësinë tradicionale kineze.

Ka shumë përfitime shëndetësore duke përfshirë rritjen e imunitetit, anti-plakje dhe efektet anti-infalamtore.

Besohet se Astragalusi zgjat jetën dhe përdoret për të trajtuar një shumëllojshmëri të madhe të sëmundjeve, siç janë lodhja, alergjitë dhe ftohja e zakonshme. Gjithashtu përdoret edhe kundër sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe kushteve të tjera.

Rrënja e kësaj bime mund të përdoret në forma të ndryshme si ekstrakt i lëngët, kapsula, pluhur dhe çaj.

Astragalusi nganjëherë jepet gjithashtu si injeksion ose nga IV në një mjedis spitalor.

Këtu janë disa nga efektet shëndetësore të Astralagusit:

Mund të përmirësojë funksionin e zemrës

Mund të ulë efektet anësore të kimioterapisë

Mund të ndihmojë në kontrollin e niveleve të sheqerit në gjak

Mund të përmirësojë funksionin e veshkave

Ka efekte antikancere

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me