Lart

Studimi: Bimët brenda në shtëpi nuk e pastrojnë ajrin

Nëse mendoni se bimët që mbani në shtëpi mundësojnë pastrimin e ajrit jeni duke gabuar.

Ekzistojnë dy mite në lidhje me mbajtjen e bimëve në hapësira të brendshme, njëra është që ju  merrni më shumë oksigjen nga një bimë shtëpiake dhe tjetri është se bima ndihmon në pastrimin e ajrit.

Bimët në shtëpi

Por rezulton se asnjëra nuk është e vërtetë.

Një studim i publikuar këtë javë në gazetën e “Shkencë & Epidemiologji e Mjediseve” ‘shkatërroi’ mitet duke analizuar 12 studime mbi këtë temë gjatë 30 viteve të fundit.

Ekspertë morën një bimë në vazo dhe e  vendosën në një dhomë të vogël, ku do të injektonin një përbërës organik të paqëndrueshëm (VOC).

Më pas ata panë që bima do të kalbej me kalimin e kohës.

Kjo ndodhte në dhomë, por janë mikrobet që thithin përbërësin organik, jo vetë bimën.

“Ventilimi modern kujdeset më shumë pastrimin për ne, kështu që do të duheshin 10 bimë për çdo metër katror që të vërehej një ndryshim”, tha Waring për CNN.

U zbulua se përbërësi organik nuk ishte hequr fare nga bimët, do të thotë që nuk është lëshuar fare në ajër.

Ndërsa për sa i përket mitit të parë, që ju merrni më shumë oksigjen me një shtëpi të vogël, ekspertët thanë  se ventilimi siguron ajër të vazhdueshëm nga jashtë dhe  mungesa e oksigjenit nuk do të ishte asnjëherë problem.

Sidoqoftë, bimët janë pozitive, pasi krijojnë përfitime psikologjike dhe janë të këndshme për t’u patur përreth nesh.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Studimi: Të Rinjtë Janë më të Vetmuar se të Moshuarit

Ja Çfarë Rrezikojnë Femrat që Përdorin çdo Ditë Kontraceptivë

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com