Lart

OBSH: Bllokimet nuk Mjaftojnë për të Mposhtur Koronavirusin

LONDER (Reuters) – Vendet nuk mund të bllokojnë thjesht shoqëritë e tyre për të mposhtur koronavirusin, tha të dielën eksperti i lartë i urgjencës i Organizatës Botërore të Shëndetit, duke shtuar se duhet të ketë masa të shëndetit publik për të shmangur rigjallërimin e virusit më vonë.

bllokimet nuk mjaftojne mposhtur koronavirusin

“Ajo që ne me të vërtetë duhet të përqendrohemi është gjetja e atyre që janë të sëmurë, ata që kanë virusin, t’i izolojmë ata, gjetja e kontakteve të tyre dhe izolimi i tyre,” tha Mike Ryan në një intervistë në Andrew Marr Show të BBC-së.

“Rreziku tani me bllokimet … nëse ne nuk i vendosim masat e forta të shëndetit publik tani, kur ato kufizime të lëvizjes të ngrihen, rreziku është që sëmundja të rikthehet dhe rritet përsëri.”

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

E shpjeguar: Si Ndryshon Koronavirusi nga Gripi Spanjoll i Vitit 1918

Si erdhi Koronavirusi në Kosovë, çdo Ditë Raste të Reja në Rajone të Ndara

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com