Lart

Bllokimi i nofullës – metoda më e çuditshme për humbjen e peshës

Pajisja “Dental Slim Diet Control” përdor magnete që janë “çimentuar” për dhëmbët e pasmë dhe parandalojnë hapjen e gojës më shumë se 2 milimetra.

Ekspertët nga Universiteti Otago në Zelandën e Re thonë se kjo pajisje është efikase pasi kufizon personin dhe mundëson të folurit, dhe nuk parandalon frymëmarrjen.

Krijuesit e saj deklarojnë se pjesëmarrësit në studim kishin veshur pajisjen për dy javë dhe humbën mesatarisht 6.36 kilogramë.

Pajisja mund të zhbllokohen në rast urgjence. Sidoqoftë, pajisja ka shkaktuar zemërim të madh në mesin e njerëzve në internet, si dhe organizatën për luftën kundër mbipeshës, të cilat pretendojnë se një pajisje e tillë thjeshton këtë problem serioz.

Sidoqoftë, profesori i Zelandës së Re, Paul Brunton tregon se pajisja është efikase dhe e sigurt për njerëzit me mbipeshë dhe nuk është e shtrenjtë.

Por, ndaj kësaj pajisje ka pasur kritika.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me