Lart

Covid-19 dhe Hipertensioni

Hipertensioni ose presioni i lartëi gjakut është një nga çrregullimet më të shpeshta tek njerëzit. Ndërsa vazhdon pandemia e Covid-19, studiuesit po mundohen të kuptojnë nëse hipertensioni ose ilaçet, që e trajtojnë këtë çrregullim mund të kenë një bashkëveprim me virusin, shkruan Medical News.

Deri më sot koronavirusi, Sarsa-CoV-2 ka arritur në çdo kontinent në Tokë përveç Antarktidës. Sëmundja që është shkaktuar nga ky virus ka shkaktuar vdekjen e mijëra personave.

covid-19 dhe hipertensioni

Gjatë javës së fundit ekspertët kanë publikuar me qindra punime dhe studime qe e shqyrtojnë çdo aspekt të sëmundjes. Një nga studimet e kohëve të fundit e studion lidhjen e hipertensionit dhe koronavirusit të ri. Në përgjithësi, autorët kanë ardhur në përfundim se nuk ka asnjë provë të fortë që hipertensioni ose ilaçet kundër shtypjes së lartë të gjakut mund të rrisin rrezikun e një personi për konraktimin e virusit.

Në të njëjtën mënyrë, provat e tanishme nuk e mbështesin teorinë se individët me hipertension kanë më shumë gjasa të përjetojnë simptoma më të rënda të Covid-19 në krahasim me të tjerët.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Sa vjet i keni? Mjekët Zbulojnë Saktësisht se në Çfarë Rreziku jeni nga Simptomat e Rënda të Koronavirusit

Edhe Ngjyra e Urinës Mund të Tregojë Infeksionin me Koronavirus

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com