Lart

Depresioni klasifikohet si një çrregullim i humorit

Mund të përshkruhet si ndjenja e trishtimit, humbjes ose zemërimit që ndërhyjnë në aktivitetet e përditshme të një personi.

Është gjithashtu mjaft e zakonshme. Njerëzit përjetojnë depresion në mënyra të ndryshme. Mund të ndërhyjë në punën tuaj të përditshme, duke rezultuar në kohë të humbur dhe produktivitet më të ulët. Ai gjithashtu mund të ndikojë në marrëdhëniet dhe disa kushte kronike shëndetësore.

Kushtet që mund të përkeqësohen për shkak të depresionit përfshijnë:

  • artriti
  • astma
  • sëmundje kardiovaskulare
  • kanceri
  • diabeti
  • mbipesha

Është e rëndësishme të kuptoni se të ndjeheni poshtë ndonjëherë është një pjesë normale e jetës. Ngjarje të trishtueshme dhe shqetësuese u ndodhin të gjithëve. Por, nëse ndiheni të dobët ose të pashpresë rregullisht, mund të keni të bëni me depresionin.

Depresioni konsiderohet një gjendje e rëndë mjekësore që mund të përkeqësohet pa trajtimin e duhur. Ata që kërkojnë trajtim, shpesh shohin përmirësime të simptomave në vetëm disa javë.

Pse depresioni vazhdon?

-Personi i dëshpëruar nuk i vlerëson hapat e vegjël që hedh dhe pret që mrekullia të ndiejë se ka bërë përparim.

-Ai krahason atë që bëri në jetën e tij kur nuk ishte në depresion me tani, kështu që atë që bën sot e konsideron të parëndësishme.

-Krahason veten me ata që nuk kanë depresion dhe fakti që ai duhet të bëjë më shumë përpjekje ka efektin e heqjes dorë nga përpjekja.

-Beson se çdokush mund të bëjë atë që bën, kështu që rezultati nuk ka vlerë.

-Ai është i fiksuar pas ngjarjeve dhe sjelljeve negative.

-Ai nuk beson se të tjerët vlerësojnë veprimet e tij pozitive dhe elementët pozitivë të karakterit të tij.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me