Lart

Dhimbja e shpinës mund të jetë një shenjë e problemit të veshkave

Dhimbja e shpinës është një nga problemet më të zakonshme shëndetësore për të rriturit.

Por ndërsa shpesh mund të ketë lidhje me ndonjë numër faktorësh – sforcimin fizik, moshën dhe gjenetikën, për të përmendur disa – ju nuk duhet ta mendoni gjithmonë atë vetëm si një shqetësim i vogël.

Në fakt, në disa raste, dhimbja e shpinës mund të jetë një shenjë e diçkaje më serioze, si një problem i veshkave.

Ju lehtë mund të ngatërroni gurët në veshka, ku ka një grumbullim të depozitave minerale, ose infeksione, ku veshka është e përflakur dhe me dhimbje.

Ënjtja e veshkave, cistet ose kanceri gjithashtu mund të jenë përgjegjës për atë që po ndjeni, dhe mund të mos e dini as atë, raporton Kosovarja.

Ekzistojnë disa mënyra kryesore për të treguar se me cilin problem mund të ballafaqoheni.

Do të doni të përqendroheni se nga vjen dhimbja dhe ku përhapet.

Nëse është një sëmundje e mundshme e veshkave, ju mund të ndjeni një dhimbje të mprehtë – në varësi të faktit nëse është një infeksion i veshkave ose gur, përkatësisht – në mes të shpinës tuaj pranë, dhe ajo shpesh do të kaloj në barkun tuaj të poshtëm , ijë, dhe / ose kofshë të brendshme.

Ju gjithashtu mund të ndjeni dhimbje vetëm në njërën anë të trupit tuaj nëse preket vetëm një veshkë e vetme, por nuk është gjithmonë kështu. Në të kundërt, dhimbja e përgjithshme e shpinës zakonisht ndihet më poshtë në shpinë, dhe zakonisht godet këmbët.

Për fat të mirë, një ekzaminim fizik, test i urinës dhe skanim i mundshëm CT ose ultratingujt nga mjeku juaj mund të ndihmojë të konfirmoni se cili mund të jetë shkaku i dhimbjes tuaj.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me