Lart

Dieta e pasur me bimë mund të ulë shanset për COVID-19 të rëndë, sipas një studimi

Njerëzit që hanë shumë fruta dhe perime mund të kenë një rrezik më të ulët të COVID-19 sesa ata me dieta jo të shëndetshme, sipas një studim i ri.

Nga më shumë se 590 mijë të rritur të anketuar, studiuesit zbuluan se tremujori me dietat më të pasura me bimë kishte një rrezik 9 përqind më të ulët të zhvillimit të COVID-19 sesa tremujori me dietat më pak të shëndetshme.

Rreziku i tyre për COVID-19 të rëndë, ndërkohë, ishte 41 përqind më i ulët, sipas gjetjeve të botuara kohët e fundit në internet në revistën “Gut”.

Jordi Merino, studiuesi kryesor në studim, ra dakord që askush nuk duhet ta konsiderojë dietën një zëvendësim për vaksinimin ose masa të tjera, si mbajtja e një maskë.

Mesatarisht, zbuluan studiuesit, një e katërta e pjesëmarrësve me dietat më të pasura me bimë kishin pak më pak gjasa të zhvillonin COVID-19 sesa tremujori me dieta pa fruta dhe perime.

Dhe kur ata u sëmurën, rreziku i tyre për COVID-19 të rëndë, që kërkonte shtrimin në spital dhe oksigjen, ishte 41 përqind më i ulët.

Por ekspertët nxituan të theksojnë se ushqimi i shëndetshëm nuk është një forcues magjik imunitar që do të shmangë COVID-19.

“Kjo nuk ndryshon asgjë. Vaksinohuni,” tha Dr Aaron Glatt, një specialist i sëmundjeve infektive në Amerikë.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me