Lart

Një Lajm i mirë për ata që nuk Duan të Shtojnë në Peshë

Dobesimi me kafein

Kafeina mund të konsiderohet si një agjente kundër obezitetit, pasi kafeja zvogëlon konservimin e lipideve, prodhimin e triglicerideve dhe kufizon shtimin në peshë, sipas studiuesve të Universitetit të Illinoisit, botuar në revistën ”Functional Foods”.

Ky eksperiment u aplikua te minjtë të cilët ndoqën një dietë me 40% yndyrë, 45% karbohidrate dhe 15% proteina.

Ata gjithashtu konsumuan kafeinë në një sasi të barabartë me atë të një qenieje njerëzore, që e merr atë në katër filxhanë në ditë.

Minjtë që konsumuan kafeinën grumbulluan më pak yndyrë të trupit sesa grupi tjetër: ata fituan 16% më pak peshë dhe grumbulluan 22% më pak yndyrë trupore sesa minjtë që konsumuan produktin e dekafeinuar.

Studiuesit vunë në dukje se kafeina zvogëloi grumbullimin e lipideve në qelizat yndyrore midis 20% dhe 41%.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

7 Lloje Djathërash që mund të Konsumojnë të Gjithë ata që Vuajnë nga Kolesteroli i lartë

Të mirat e Bukës së Thekur në Sistemin Tretës, pse është mirë ta Konsumoni pas Festave

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com