Lart

Ekspertët Sugjerojnë të Pastrohen Duart Gjashtë Herë në Ditë, për t’i Ikur Koronavirusit

Ekspertët nga Mbretëria e Bashkuar thonë se është e preferueshme të pastrohen duart gjashtë herë në ditë, për t’u ruajtur nga koronavirusi.

Sipas mediave të huaja, kjo ka qenë këshilla që në fazat e hershme të këtij virusi, dhe një studim i ri thotë se larja e duarve deri 10 herë në ditë e bën më të vështirë infektimin nga koronavirusi.

pastroni duart gjashte here ne dite koronavirusi

Studiuesit shqyrtuan të dhënat nga viti 2006-2009, mbi viruset shumë të ngjashëm me llojin që po qarkullon në ditët e sotme.

Kështu u zbulua se 1.663 pjesëmarrës kishin shumë më pak gjasa të infektoheshin nëse do të pastronin duart së paku gjashtë herë në ditë.

Koronaviruset janë një familje e viruseve që zakonisht shkaktojnë sëmundje të butë, siç është ftohja e zakonshme, ndërsa të gjitha ato përfshirë edhe këtë të fundit, mund të vriten nga sapuni dhe uji.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Koronavirusi pësoi 198 Mutacione, Shkencëtarët në Mëdyshje Lidhur me Impaktin

Këshilla Si ti Pastroni Ushqimet gjatë Koronavirusit

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com