Lart

Fakte rreth Koronavirusit

Fakte rreth Koronavirusit

  • Një shpërthim koronavirus që filloi në Wuhan, Kinë, ka vrarë të paktën 910 njerëz dhe ka infektuar më shumë se 40.500 që nga Dhjetori.
  • Virusi mund të ketë kaluar nga kafshët te njerëzit në një treg kinez të lagësht, ku kafshët e gjalla dhe të vdekura po shiteshin.
  • SARS ishte gjithashtu një koronavirus, dhe ai shpërthim filloi në një treg të lagësht gjithashtu. Ai virus vrau 774 njerëz dhe infektoi 8.098 gjatë Nëntorit 2002 dhe Korrikut 2003.
  • Koronavirusi i ri ka vrarë më shumë njerëz në gjashtë javë sesa bëri SARS në tetë muaj.
  • Koronavirusi Wuhan ndan 80% të gjenomit të tij me SARS, sipas hulumtimeve të fundit.
  • Koronavirusi i romanit që filloi në Wuhan, Kinë, ka vrarë më shumë njerëz në gjashtë javë sesa sindromi i rëndë akut i frymëmarrjes (SARS) bëri në tetë muaj.
  • Të paktën 910 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi Wuhan, dhe të paktën 40.500 janë infektuar në 26 shtete.

Ju rekomandojm këtë artikull:

Një Mjek 62-vjeçar Kinez në Wuhan ka Vdekur Pasi është Infektuar me Koronavirus duke Trajtuar Pacientët

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com