Lart

Përse Femrat nuk kanë Gjumë të Thellë sikur Meshkujt

A rrotulloheni natën në krevat për shkak që nuk mund të flini? Në mbrëmje rrini të shtrira në krevat, ndërsa partneri juaj fle sapo ta vërë kokën mbi jastëkë?

Hulumtuesit e Kanadasë ndoshta e kanë zbuluar shkaktarin. Sipas rezultateve të hulumtimit të tyre, kanë zbuluar që ora cirkadiane e femrave është dy orë para orës cirkadiane të meshkujve.

femrat nuk kane gjume si meshkujt

Shkencëtarët kanadezë gjatë 72 orëve kanë ndjekur grupin prej 25 meshkujve dhe femrave dhe kanë shënuar se si vepron ora e tyre cirkadiane. Gjysma e femrave të anketuara kanë pasur më shumë probleme me gjumin sesa meshkujt. Për të marrë pasqyrën mbi ciklet e tyre të gjumit meshkujt dhe femrat kanë qenë të testuar në laboratorin e gjumit tri ditë dhe tri net.

Pastaj kanë matur nivelin e të qenit zgjuar dhe kanë lexuar ritmin e tyre cirkadian duke matur temperaturën e trupit dhe nivelet e hormonit melatoninë – tregues se sa jeni të përgjumur. Rezultatet përfundimtare kanë treguar që femrat kanë ritmin cirkadian midis 1,7 dhe 2,3 orësh para meshkujve.

Pikërisht për këtë shkak disa femra mund të vuajnë nga pagjumësia e madhe dhe (ose) të flenë të shqetësuara, posaçërisht kur përpiqen të ndjekin shprehitë e partnerit në gjumë.

Leksioni? Shkoni më herët në krevat, të paktën edhe vetëm.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Studimi: Gjumi Pastron Toksinat nga Truri i Njeriu

Studimi: Ja Çfarë Rreziqesh ju Kanosen Nëse nuk i Bëni të Plota Orët e Gjumit

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com