Lart

Flini me telefonin pranë? Ja pse nuk duhet ta bëni më këtë veprim

Kohëve të fundit celularët janë bërë një domosdoshmëri dhe nevojë e madhe për të gjithë.

Ne i përdorim gjerësisht dhe në çdo kohë por jemi pak të ndërgjegjshëm për rreziqet që sjell përdorimi i tepërt i tij sidomos përpara gjumit.

Celularët janë vazhdimisht të përfshirë në procesin e dërgimit dhe marrjes së sinjaleve dhe po ashtu celularët përdorin valë elektromagnetike për të mbajtur sinjalin e fortë.

Këto valë elektromagnetike që vazhdimisht janë pjesë e celularëve mund të kenë efekte të dëmshme në trurin tuaj, e sidomos kur ekspozoheni për një kohë të gjatë ndaj tyre.

Po ashtu netët mund të jenë tejet të mërzitshme pa përdorimin e celularëve, mirëpo këtë zakon duhet ta ndryshoni menjëherë!

Shumë studime të ndryshme tregojnë se përdorimi i celularit para gjumit  shkakton pagjumësinë.

Drita e kaltër nga ekranet e celularëve e pengon lirimin e metatoninës dhe kjo ndikon në problemet me gjumin.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me