Lart

Këto janë Gabimet që ju Plakin më Shpejt

Gabimet Plakin Shpejt

Plakja është një proces natyral, i cili ndodhë dhe njeriu nuk mund ta evitoj.

Megjithatë, ne kemi në dore disa faktorë, të cilët mund ta parandalojnë plakjen. Ushqyerja e keqe, duhan pirja, ekspozimi në diell dhe aktiviteti fizik luajnë rol të fortë në jetëgjatësinë e njeriut, shkëlqimin dhe pamjen e përgjithshme të fytyrës.

Disa na shprehitë, të cilat ju plakin para kohe janë:

Mishi– studimet kanë zbuluar një lidhje të fortë në mes të konsumimit të mishit dhe vdekjes së parakohshme. Nga ana tjetër, personat që konsumojnë vetëm fruta dhe perime kanë 15% më pak gjasa që të vdesin para kohe.

Jeta pasive– të qëndruarit ulur për disa orë është shumë e rrezikshme. të ulurit për 8 orë në ditë e rrit rrezikun e vdekjes së parakohshme për 60%.

Ëmbëlsirat- janë një shkak tjetër i plakjes së parakohshme. Ato e rrisin inflamacionin e qelizave dhe bëhen vatra të sëmundjeve të rrezikshme.

Drithërat e bardha– nuk janë të pasura me fibra të mira, prandaj nuk duhet konsumuar.

Stresi, alkooli dhe kafeja- sipas të dhënave, stresi e rrit nivelin e hormoneve, e rrisin peshën dhe e ngadalësojnë metabolizmin. Edhe kafeja ka një ndikim negativ, për shkak se e prishë cilësinë e gjumit dhe kohëzgjatjen e tij.

Yndyrat- yndyrat, që gjenden në disa ushqime të procesuara, siç janë sallami, proshutat, patatet janë shumë të dëmshme, për shkak se e rrisin nivelin e kolesterinës në gjak si dhe rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

E huazuar

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Studimi: Të Rinjtë Janë më të Vetmuar se të Moshuarit

Shkencëtarët Zbulojnë Këngët që Duhet të Dëgjoni kur jeni në Timon

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com