Lart

Shkenca: Këshilla si të Hiqni Dorë nga Zakonet e Këqija

Jemi në fillim të vitit të ri dhe përgjithësisht shumë persona janë në humor për të nisur me një ndryshime në jetën e tyre.

Shpesh niset nga heqja dorë nga cigarja, alkooli, ushqimi i pashëndetshëm, fillimi i palestrës apo vrapit në ajër të pastër.

hiqni dore nga zakonet e keqija

Për fat të keq, shanset për të mbajtur pritshmëritë e vitit të ri nuk janë të mëdha. Sipas “Bussines Insider”, 80% e njerëzve do të heqin dorë nga planet e bëra në muajin shkurt. Atëherë, çfarë mund të mësojmë nga 20% e personave që vendosin të mos heqin dorë?

Disa thjesht mund të jenë me fat, por shumica, pavarësisht nëse e kuptojnë apo jo, do të përdorin teknika të bazuara në prova shkencore. Nëse mund të ndiheni se keni pak të përbashkëta me njerëzit që tejkalojnë varësinë e drogës, mund të përfitoni nga teknikat që janë treguar për të ndihmuar këtë grup.

Këmbëngulja nënkupton shumicën e tregimeve të ndryshimit të suksesshëm dhe mund të marrë diku nga 6 deri në 30 përpjekje për të lënë vesin që ju keni. Ndërsa këto numra mund të duken të papërcaktuar, është e rëndësishme të jesh realist në nevojën për të vazhduar.

Ndryshimi në rritje dihet se është superior ndaj synimeve tepër ambicioze. E dyta është dituria konvencionale,  e cila sugjeron që planifikimi përmirëson shanset e suksesit, por ka prova që përpjekjet e paplanifikuara për të lënë duhanin mund të jenë po aq të suksesshme.

Lajm i mirë është për këdo që futet në një përpjekje të ngulitur për të ndryshuar.

Mësoni nga gabimet

Pasja e një gabimi apo vesi nuk duhet të shihet si dështim ose të përdoret si një justifikim për të hequr dorë. Mund të jetë joshëse për të parë ndryshimin në një mënyrë suksesi ose dështimi.

Përkundrazi, shikoni një gabim si një mundësi për të fituar njohuri, duke reflektuar sa më sinqerisht të jetë e mundur se pse ndodhi humbja dhe si mund të shmanget ose kundërveprohet në përpjekjen e ardhshme për ndryshim.

Hulumtimet na kanë treguar në mënyrë të përsëritur se këto procese janë thelbësore për ndryshimin e zakoneve të rrënjosura, aq sa në botën e varësisë, trajtimi shpesh cilësohet si “parandalimi i rikthimit”, për të pranuar që trajtimi ka të bëjë me parandalimin e veseve.

Thuaji dikujt se çfarë planifikon të bësh, ata nuk do të lejojnë që të lësh veset i vetëm. Përdor këtë lloj kontrate shoqërore në disa mënyra për të inkurajuar por edhe si një pengesë për rikthimin. Turpi dhe faji janë emocione të fuqishme që shumica e njerëzve do të përpiqen të shmangin.

Kur bëhet fjalë për të adoptuar një qasje shkencore për ndryshimin, provat japin disa këshilla të dobishme.

Jini të përgatitur për disa përpjekje për ndryshime, mos jini shumë ambiciozë, mos e mbani sekret ndryshimin tuaj dhe lejojini vetes të komplimentohet dhe inkurajohet nga të tjerët.

Ndërsa disa mund të jenë me fat për të bërë një ndryshim dhe t’i përmbahen asaj, shumica prej nesh do të duhet të vazhdojë të përpiqet, shkenca sugjeron që do të arrijmë atje në fund nëse i qëndrojmë strikt planeve për ndryshim.

E huazuar.

Ju rkeomandojmë këta artikuj:

Studim psikologjik: Janari është Muaji më i Keq për Ndryshime. Kur është Koha Përfekte?

Varësia Ndaj Tobakos (Cigarës)

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com