Lart

Ja pse Ilaçet s’duhen Pirë Kurrë me Lëngje

Ja pse Ilaçet s'duhen Pirë Kurrë me Lëngje të Tjera Përpos me Ujë

Pirja e ilaçeve me lëngje, në masë të dukshme mund të ulë veprimin e tyre. Konsumi i medikamenteve me lëngje, dhe sidomos me lloje të caktuara, mund të reduktojnë ndjeshëm efektin e tyre.

Studiuesit nga Universiteti Western i Ontario, Kanada, theksojnë që në situatën e këtillë veprimi i ilaçeve mund të përgjysmohet, ndërsa për të fajin e ka substanca kimike naringin, që gjendet edhe në lëng edhe në mollë.

Para së gjithash, kjo ka të bëjë me lëngjet nga rrushi dhe portokalli, nëse njëkohësisht konsumohen me ilaçet kundër alergjive, si edhe kundër shtypjes së lartë të gjakut.

Supozohet që pikërisht naringina bllokon mekanizmin e rëndësishëm për kalimin e molekulave të ilaçeve nga zorra e hollë në qarkullim gjaku.

E Huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Mënyrë Efektive për Dhënien e Ilaçeve Tek Foshnjet

6 Probleme të Zakonshme të Ilaçeve në Plakje dhe Çfarë Mund të Bëni

Morën Ilaçe të Kontaminuara, 16 Fëmijë Preken nga Sindroma Ujk

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com