Lart

Ja çfarë do t’iu ndodh nëse konsumoni dy birra në ditë

Shpesh herë dëgjojmë për përfitimet shëndetësore nga konsumimi i çajit, kafesë, çokollatës, verës së kuqe.

Çfarë mendoni nëse dëgjoni se birra është shkaktar i të jetuarit më gjatë?

Birra mund t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë. Vitin e kaluar, një studim i 80,000 të rriturve i kryer nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanës, zbuloi se nëse konsumohej 1 ose 2 birra në ditë, mund të ndihmonte në zvogëlimin e rrezikut për të pasur një goditje zemre.

Hulumtimi, i kryer tek të rriturit Kinezë, zbuloi se një konsum i moderuar i përditshëm i alkoolit (që do të përfshinte birrë) ndihmon për një kolesterol të mirë.

Gjithashtu ekipi hulumtues në Universitetin e Skrantonit në Pensilvani pretendon se “mund të frenojë normat e sulmit në zemër duke ulur rrezikun e arteriosklerozës (arterieve të gdhendura).

Në të njëjtën kohë studimet nga të dy Shkollat Mjekësore të Harvardit dhe Shoqata Amerikane e Luftës kanë treguar se njerëzit që pinë një sasi të moderuar të birrës mund të ulin rrezikun e goditjeve të zemrës në gjysmë duke i krahasuar me personat të cilët nuk konsumojnë fare birrë.

Kur pini birrë, arteriet tuaja bëhen fleksibël dhe qarkullimi i gjakut përmirësohet ndjeshëm. Vitin e kaluar, një studim sugjeroi për të gjithë të rrezikuarit me gurë në veshkave të konsumonin e birrë.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me