Lart

Ja se Cili Është Muaji Përfekt për të Lindur Bebin Tuaj Sipas Shkenctarëve

Ja se Cili Është Muaji Përfekt për të Lindur Bebin Tuaj Sipas Shkenctarëve

Kemi hyrë zyrtarisht në muajin shtator, e për pak ditë mirëpresim stinën e vjeshtës. Nëse vera është sezoni i dasmave, duhet të dini që ai i vjeshtës është sezoni i lindjeve!

Më poshtë do të ndajmë me ju faktet më interesante për bebet e lindura në muajin shtator:

  • Fëmijët e lindur në muajin shtator priren të peshojnë më pak (2kg e 700 gr) kjo sipas statistikave të Spitalit të Fëmijëve në Filadelfia.
  • Ata janë më të lumtur se fëmijët e lindur në muajt e tjerë.
  • Këto bebe kanë më pak gjasa të zhvillojnë depresion dhe çrregullime bipolare.
  • Fëmijët e lindur në muajin shtator do të rriten duke zhvilluar pasione të shumta për sportin.
  • Nëse nëntori është muaji gjatë të cilit kanë lindur vrasësit serialë, në shtator kanë lindur njerëzit më paqësor e më pak problematikë.
  • Ata janë më të prirur ndaj alergjive dhe astmës.
  • Ata që lindin në vjeshtë janë 30% deri në 90% më shumë të rrezikuar të preken nga alergjitë.
  • Janë më të gjatë se fëmijët e tjerë, kjo për shkak të vitaminës D, ndaj të cilës mamatë janë të ekspozuara në diell gjatë verës. Nëse doni fëmijë të suksesshëm është mirë që ngjizjen e tyre ta nisni në fund dhjetori ose në janar.

Sipas një kërkimi të bërë nga Universiteti i Torontos, Northestern University, fëmijët e lindur në shtator kishin rezultate më të mira në shkollë.

Ky studim u përforcua nga një tjetër përfundim i National Bureau of Economic Research, sipas të cilit mosha e fëmijëve ka rol të rëndësishëm jo vetëm për ecurinë në shkollë nga mosha 6-15 vjeç, por edhe në shkallën e ulët të kriminalitetit. Kjo ndodh pasi fëmijët e lindur në shtator janë më rritur kur nisin shkollën, krahasuar me moshatarët e tjerë.

E Huazuar.

I rekomandojmë edhe këta artikuj: 

Procesi i Lindjes dhe Lindja: Kujdesi Pas Lindjes

Orari i Gjumit për Vitin e Parë të Foshnjës Suaj

10 Mënyra se si Shtazënia juaj e Dytë Mund të Jetë Ndryshe nga e Para

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com