Lart

Studimi: Baballarët që Kanë Vajza Jetojnë më Gjatë

Vajzat në shumë raste ‘duhen’ më shumë nga babai, pasi janë më të përkëdhelura se sa djemtë, nga ku merr jetë edhe shprehja ‘vajza e babit’.

Sipas një studimi 14-vjecar, baballarët që kanë vajza jetojnë më gjatë krahasuar me baballarët që kanë vetëm djem.

Jetëgjatësia baballarëve

Ata zbuluan  se numri total i fëmijëve nuk ka ndonjë lloj efekti mbi baballarët, por numri i vajzave lidhet me jetëgjatësinë e babait.

Studimi pohon se ata që kanë vajza jetojnë më gjatë dhe sa më shumë vajza të kenë aq më gjatë jetojnë.

Sipas studimit afati kohor është 74 javë më gjatë për secilën vajzë që lind.

Ky është një lajm i mirë për baballarët dhe jo për nënëat.

Sipas studimit djemtë dhe vajzat kanë ndikim negativ në shëndetin e nënës dhe madje ia ulin edhe jetëgjatësinë.

Por një version tjetër thoshte se lindja e vetëm një fëmije, pavarësisht gjinisë, e rrit jetëgjatësinë e dy prindërve.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Studimi: Ushqimet për Fëmijë Përmbajnë Metale Toksike

Studimi: Çfarë na Bën më të Lumtur Gjatë një Jave

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com