Lart

Katër zakone të përditshme që na vendosin në humor

Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në psikologjinë tonë në baza ditore, si mënyra se si e nisim ditën, ecja, komunikimi dhe shumë të tjerë.

Megjithatë, disa zakone të përditshme mund të ndikojnë tek ne dhe të ndikojnë shumë në psikologjinë tonë. Më poshtë shihni katër prej tyre…

Ne fotografojmë gjithçka

Përdorimi i furishëm i Instagramit dhe rrjeteve të tjera sociale ka pushtuar shumë ekspertë. Sipas rezultateve të studimit të publikuar në Psychological Science, njerëzit në përpjekjen e tyre për të fotografuar gjithçka duke arritur fotografinë perfekte përfundojnë duke mos e përjetuar situatën. Ata nuk jetojnë këtu dhe tani dhe për këtë arsye nuk kanë kujtime nga përvojat e tyre. Në studim, pjesëmarrësit bënë një shëtitje në muze, duke vëzhguar disa objekte dhe duke fotografuar të tjerët.

Mungesa e ushtrimeve

Sa më shumë ulemi, aq më shumë biem psikologjikisht. Ushtrimet na ndihmojnë të ndihemi mirë, të lumtur dhe të shëndetshëm mendërisht. Endorfina, hormonet e lumturisë sekretohen gjatë stërvitjes. Kështu e kuptoni se sa e rëndësishme luan në vetëvlerësimin tonë, por edhe në shëndetin tonë, mendor dhe fizik.

Mungesa e gjumit

Gjumi është thelbësor për pushim dhe relaksim. “Gjumi ndikon në gjithçka,” thotë Diedra L. Clay, PsyD, kryetare dhe profesoreshë e asociuar në Departamentin e Këshillimit Shëndetësor dhe Psikologjisë në Universitetin Bastyr, “aftësitë emocionale dhe mendore si dhe funksionimin e trupit tonë.

Ecja me kokë poshtë dhe supet nga brenda

Mënyra se si ndihemi mund të ndikojë në mënyrën se si ecim, por po ashtu edhe studimi, sipas një studimi të botuar në Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry. Studiuesit zbuluan se kur njerëzve iu kërkua të ecnin me shpatullat e tyre të hedhura përpara, të përkulur përpara dhe me lëvizje minimale të duarve, ata përjetuan humor më të keq se ata me ecje më të shpejtë. Përveç kësaj, pjesëmarrësit që ecnin të përkulur mbanin mend më shumë negative sesa pozitive. Sa dëshpëruese mund të jetë kjo. Ecja dhe mënyra se si qëndrojmë tregon si gjendjen tonë emocionale, por edhe besimin që kemi në vetvete. Prandaj, ngrini kokën lart dhe drejtoni shpinën. Do të ndiheni menjëherë më të fortë dhe më të sigurt për veten tuaj.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me