Lart

Shkencëtarët: Koronavirusi Përdor Sheqernat për të Mashtruar Sistemin Imunitar

Shkencëtarët e Universitetit në Southampton theksojnë se coronavirusi futet në sheqerna,të cilat pastaj i ndihmojnë që të shmanget sistemi imunitar i trupit

Ata thonë që virusi i ri përdor sheqernat në mënyrë që të futet në trup si “ujku në lëkurën e qengjit”, shkruan Independent.

Ekipi i hulumtuesve, të cilin e udhëheq Mark Crispin, ka thënë që virusi megjithatë nuk është i mbrojtur si të tjerët, si p.sh. HIV, si edhe që këto informacione do t’u ndihmojnë njerëzve të cilët e bëjnë vaksinën.

Ai ka shpjeguar që ky virus ka numër të madh thepash në sipërfaqe, të cilat i përdor në mënyrë që të lidhet dhe të futet në qeliza në trupin njerëzor.

Ata thepa janë të mbështjellë me sheqerna, të cilat i mbulojnë proteinat e tyre virusale dhe u ndihmojnë që të shmangin sistemin imunitar të trupit. Kështu ata sillen si ujq në lëkurë qengji.

– Megjithatë, një ndër zbulimet tona kryesore është që, pa marrë parasysh sa sheqerna ka, nuk është aq i mbrojtur si viruset e tjera.

Virusi, si p.sh. HIV-i, i cili mbetet në një familje, duhet vazhdimisht të shmang sistemin imunitar të njeriut dhe prandaj ka shtresë shumë të dendur të këtij sheqeri, i cili i është mburojë – ka thënë Crispin.

Doktori ka theksuar edhe që coronavirusi sillet sipas sistemit “sulmo dhe ik” dhe që, siç e dimë, kalon nga njëri person te tjetri.

Megjithatë, ai ka dendësi më të ulët se sheqeri i përmendur, që do të thotë që ekziston pengesa e vogël për sistemin imunitar që ta neutralizojë virusin me antitrup.

Ky është rekomandim inkurajues për zhvillim të vaksinës – ka thënë ai.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Sa Zgjat Sëmundja e Shkaktuar nga Koronavirusi, nga Inkubacioni deri te Shërimi i Plotë?

Si i Shkatërron Koronavirusi Qelizat e Shëndetshme të Mushkërive

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com