Lart

Arsyeja e Fortë pse s’duhet ta Lini kurrë Bukën mbi Banak

Ku ta lini bukën

Disa njerëz e lënë bukën në banakun e kuzhinës, apo në dollap, por kjo nuk është mënyra më e shëndetëshme.

Përkundrazi, bukën duhet ta ruani bukën në frigorifer. Kjo sepse ju do ta ruani bukën çdo herë të freskët.

Por një nga arsyet më të rëndësishme pse nuk duhet ta mbani bukën në banak është sepse ajo do të marrë myk lehtë. Temperatura e dhomës është temperatura ideale që myku të rritet dhe zhvillohet.

Nëse vendosni një qese me bukë në banak, myku do të fillojë të zhvillohet pothuajse menjëherë. Brenda disa ditësh, do të shihni që ato njolla bruto të mykur të shfaqen.

Kështu ju rrezikoni të merrni një reaksion alergjik. Kjo është arsyeja pse është shumë më mirë për ju dhe shëndetin tuaj që ta vendosni bukën në frigorifer dhe thjesht ta merrni ose një pjesë të tij kur të keni nevojë.

E Huazuar

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Cilat Ushqime nuk Duhet të Konsumoni Gjatë Periodave

Mos i hidhni! Përdorime Fantastike të Lëkurave të Frutave

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com