Lart

Kujdes me rrobat që vishni, 4 ngjyrat që tërheqin mushkonjat

Vizita e mushkonjave në shtëpinë tonë gjatë muajve të verës nuk është një bezdi e thjeshtë por një e keqe e domosdoshme që përhapet duke lënë shenja shqetësuese.

Megjithatë, ekziston një mënyrë për të hequr qafe lehtësisht praninë e tyre pasi ekspertët paralajmërojnë se ka ngjyra specifike që i zmbrapsin dhe të tjera që i magnetizojnë.

“Mushkonjat kanë vizion shumë më të dobët se ne dhe si shumica e insekteve, ata shohin të paqartë pa qenë në gjendje të fokusohen në detaje”, shpjegon entomologia e Skuadrës së Mushkonjave, Emma Grace Crumbley. Pra, erërat, lëvizjet e ndryshme dhe nxehtësia përcaktojnë se ku fluturojnë, kështu që në bazë të atij informacioni, këto janë ngjyrat e ndaluara nëse dëshironi një verë të qetë.

E zezë

Konsiderohet si një magnet për mushkonjat pikërisht sepse ato priren të shmangin rrezet e diellit, sipas pronarit të Rosenbloom Pest Control , Sholom Rosenbloom. E zeza i magjeps pikërisht sepse dielli vepron në mënyrë kërcënuese ndaj tyre.

Blu e errët

Ngjashëm me të zezën, ngjyrat e errëta gjithashtu tërheqin mushkonjat në të njëjtën mënyrë, sepse ato i ndihmojnë ata të shmangin diellin që i pengon ata të bëjnë punën e tyre.

E kuqe

Nuk kishte se si e kuqja, duke qenë ngjyra e gjakut, t’i linte mushkonjat pa lëvizur!

Portokalli

Portokallia është gjithashtu një ngjyrë që i afron pranë jush këto krijesa të bezdisshme pasi është po aq intensive dhe i ndihmon ata të na bëjnë fluturimet që duan tek ne më të lehta dhe të patrazuara.

Cilat ngjyra i largojnë ato?

Ngjyrat që largojnë mushkonjat, sipas studiuesve në Universitetin e Uashingtonit, janë të bardha, jeshile, blu dhe vjollcë . Kjo nuk është për shkak se mushkonjat nuk i pëlqejnë këto ngjyra, por sepse ato janë sinonim i nxehtësisë dhe dritës, të cilat i urrejnë.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me