Lart

Kush u shkakton më shumë stres grave – burri apo fëmijët?

Shpesh dimë t’ua vështirësojmë jetën njerëzve tanë të dashur, në vend që t’ua lehtësojmë, gjë që prish edhe më shumë marrëdhëniet familjare.

Femrat e martuara janë shumë më të stresuara se ato që janë beqare. Ato sigurisht kanë burime të shumta stresi: puna, kujdesi për fëmijët dhe martesa.Gratë që janë nën stres kanë më shumë dhimbje koke, lodhje dhe zemërim.

Kujdesi për fëmijët është shumë stresues, por është për t’u habitur që burrat u japin grave më shumë probleme sesa fëmijët.

Sipas hulumtimeve, rreth 46 për qind e grave kanë thënë se burrat e tyre u japin më shumë stres dhe se kjo nuk ka të bëjë fare me tradhtinë apo dhunën.

Fakti është se meshkujt sillen si fëmijë deri në moshën 43-vjeçare. Kjo nuk bazohet vetëm në qëndrimet e tyre joserioze për disa çështje dhe sjellje, por edhe në sjelljen e tyre ndaj fëmijëve.

Baballarët më së shpeshti argëtohen me fëmijët e tyre. Si rezultat, ne kemi baballarë që shihen si miq, shoqërues pushimesh dhe pjesëmarrës në ide argëtuese që lejojnë gjithçka.

Nënat më shumë merren me çështjet e edukimit, disiplinës, shëndetit dhe edukimit të fëmijës.

Femrat ndjekin më shumë zakonet e përditshme të fëmijëve të tyre, u japin këshilla dhe mbrojnë shumë “çmenduri”. Duket se nënat janë gjithmonë “policë të këqij”.

Kjo prish marrëdhëniet e tyre me fëmijët dhe mund të çojë në konflikt mes vetë prindërve.

Në mënyrë që gruaja të ndjejë më pak stres për shkak të mungesës së kohës së lirë dhe ndjenjës së fajit, burri duhet të ndajë me të përgjegjësitë rreth fëmijëve dhe kujdesin ndaj familjes në përgjithësi.

Këtu janë dy të rritur, jo vetëm një grua, dhe kur bashkëshortët diskutojnë problemet, marrin vendime së bashku dhe janë të dy përgjegjës për to, kjo i ndihmon ata të bashkohen dhe të zgjidhin shumë probleme.

Stresi mund të çojë në divorc dhe probleme shëndetësore, ndaj përpiquni të keni sa më pak stres në jetën me familjen tuaj.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me