Lart

Ky është efekti qetësues i kafesë

Shumë herë, një filxhan kafe duket ideale për të na dhënë energji, veçanërisht kur nuk kemi fjetur mjaftueshëm.

Por përveç kësaj vetie, pra që na mbush me energji, kafeja ka edhe një përfitim tjetër befasues. Sipas hulumtimeve të reja, kafeina mund të lehtësojë dhimbjen.

Studimi i bërë nga studiuesit tregoi se si kafeina ashtu edhe modafinil nxisin dopaminën në tru, e cila luan një rol të rëndësishëm në lehtësimin e dhimbjeve.

Studiuesit arrijnë në përfundimin se gjumi adekuat i kombinuar me stimulues të tillë si kafeina mund të sigurojë lehtësim të konsiderueshëm nga dhimbjet kronike.

Megjithatë, nevojiten kërkime të mëtejshme te njerëzit për të përcaktuar se sa kohë nevojitet gjumë dhe nëse kafeina mund të ndihmojë me dhimbjen.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me