Lart

Mbase jeni Shëruar nga Koronavirusi, por që nuk e keni Ditur: Këto janë Tetë Shenjat

Është e mundshme që coronavirusin, së paku, siç konstatojnë ditëve të fundit ekspertët, e keni kaluar duke qëndruar në këmbë. Ekspertët theksojnë që ekziston mundësia që disa persona janë shëruar nga coronavirusi edhe para se ka filluar epidemia zyrtarisht. Nëse keni pasur forma të buta të këtyre simptomave, me siguri me sukses vetë jeni përballur me këtë virus.

Hulumtimi i bërë në Universitetin e Oksfordit ka treguar që ekzistojnë tetë shenja të qarta të cilat tregojnë këtë:

mbase sheruar koronavirusi nuk keni ditur
  • Infeksioni i syve

Hulumtimi i ri ka treguar që infeksioni i syve, si p.sh. konjunktiviti, mund të jetë simptomë e coronavirusit.

“Është e njohur që cilido infeksion i traktit të sipërm respirator mund të rezultojë me konjunktivitin viral si me komplikimin sekondar, gjë që është rasti edhe te koronavirusi”, theksojnë shkencëtarët.

Megjithatë, ata shtojnë që është pak e sigurt që të ndodhë që personi i infektuar të ketë konjunktivit si simptomë të vetme, por me siguri do të shfaqeshin të shoqëruara me ethe, kollë të thatë apo me ndonjë simptomë tjetër.

  • Kolla e thatë

Një ndër simptomat më të shpeshta dhe më të njohura të coronavirusit është pikërisht kolla e thatë.

  • Lodhja mendore

Edhe pse kjo nuk është e njohur zyrtarisht si simptomë e coronavirusit, disa pacientë të infektuar e kanë paraqitur këtë simptomë.

  • Temperatura

Pos kollës së thatë, edhe kjo është tregues më i shpeshtë i coronavirusit.

  • Vështirësi në frymëmarrje

Ndjenja e shtrëngimit në gjoks dhe pamundësia që të merrni frymë thellë gjithashtu shfaqen si simptoma.

  • Humbja e shqisës së dëgjimit dhe nuhatjes

Kohë më parë Asociacioni Britanik i Otorinolaringologjisë ka paralajmëruar që humbja e shqisës së dëgjimit dhe nuhatjes mund të jetë simptomë e coronavirusit.

  • Problemet me stomakun

Ka rezultuar që nga 204 të infektuar, të cilët kanë marrë pjesë në studim, 48,5 për qind të tyre kanë paraqitur diarrenë si simptomë.

  • Lodhja fizike

Edhe një simptomë e coronavirusit, e cila shfaqet për shkak të ftohjes, virusit të gripit, por edhe viruseve të tjera të shumtë është ndenja e lodhjes dhe e molisjes.

Organizmi i shëndoshë me imunitet të fortë është në gjendje që vetë të përballet me formën e butë të këtij virusi, por që as të mos e vëreni që e keni pasur.

Megjithatë, më së miri është që për çdo rast t’u përmbaheni të gjitha masave të mbrojtjes dhe vetizolimit.

E huazuar.

Ju rekomandojmë këta artikuj:

Kolla e Thatë, a është Gjithmonë një Shenjë e Koronavirusit

Si ta Luftoni Ankthin nga Pandemia e Koronavirusit

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com