Lart

Menopauza mund të zgjasë deri në disa vite, çfarë ndodh me trupin e gruas gjatë kësaj periudhe

Një nga simptomat e para e më të hershme të menopauzës lidhet me afshet e nxehta! Menopauza nuk duhet parë si një problem shëndetësor, por një periudhë në të cilën çdo grua kalon.

Periudha para menopuazës mund të zgjasë me vite dhe si e përjeton një femër nuk e përjeton një tjetër!Po çfarë ndodh me organizmin gjatë kësaj kohe? Për çfarë përgatitet trupi i gruas?
Çuditërisht, shkaku specifik i afsheve të nxehta e shumë shenjave të tjera mbetet ende mister.

Ne e dimë që estrogjeni ndërvepron me trurindhe sistemin tuaj qendror nervor, të cilat kontrollojnë temperaturën e trupit tuaj. Dhe kur nivelet e hormoneve fillojnë të luhaten, ashtu siç bëjnë gjatë menopauzës , ose edhe gjatë periudhave të stresuara, kjo shkakton rritje të temperaturës mbi 36 gradë. . Truri yt e perception këtë nxehtësi e kështu hap enët e gjakut në gjoks, qafë dhe fytyrën tuaj; rrahjet e zemrës dhe presioni i gjakut rriten gjithashtu.

Megjithëse nëse fill pas afshave djersnin, kjo tregon se nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Është mëse normale që rritja e temperaturës të shoqërohet me djersitje të tepërt. Temperatura e lëkurës mund të rritet disa gradë, por temperatura e trupit zakonisht nuk ndryshon shumë.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me