Lart

Misri është perimja që përmban më së shumti yndyrë

Vështirë se do të gjeni një shkencëtar apo nutricionist që nuk pajtohet se perimet janë gjëja më e shëndetshme që mund të shtoni në pjatën tuaj çdo ditë.

Epo, të paktën nuk mbetëm pa u shpjeguar më parë.

Pra, kjo perime “demon” është misri! Pjesëmarrësit në studim, të cilët hëngrën sasi të mëdha të perimeve me niseshte si misri, patatet dhe bizelet, fituan më shumë kilogramë në planin afatgjatë sesa ata që preferonin perimet me gjethe jeshile.

Arsyeja; Këto perime kanë një ngarkesë më të lartë glicemike, duke shkaktuar rritje më të shpeshta dhe intensive të sasisë së sheqerit në gjak pas ngrënies, gjë që në fund e bën ndjenjën e urisë më intensive.

Përkundrazi, ata që hanin perime të pasura me fibra, si lakra jeshile dhe bishtaja, e kishin më të lehtë të humbnin peshë

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me