Lart

Mjeku jep një paralajmërim për qëndrimin për një kohë të gjatë në dush

Është e lehtë të humbasësh ndjenjën e kohës kur bën dush, sepse larja në ujë të ngrohtë është relaksuese.

Praktika e përditshme sjell përfitime të shëndetit mendor dhe fizik, por kujdes mos të kaloni kohë më gjatë se që duhet në dush. Dr. Rekha Tailor lëshoi ​​një paralajmërim shëndetësor për dushet e këndshme.

“Ndërsa dushi është sigurisht një mënyrë e nevojshme për të larë djersën dhe qelizat e vdekura të lëkurës, për të hequr papastërtitë dhe për të parandaluar erën e trupit, dushi i përditshëm gjithashtu mund të ketë një efekt negativ në lëkurën tuaj”, shpjegoi ajo.

“Larja e lëkurës shumë shpesh dhe për periudha të gjata kohore mund të heqë vajrat natyralë dhe të ndikojë në bakteret natyrore që rriten atje për të mbështetur sistemin tuaj imunitar”.

Kjo pikëpamje është bërë jehonë nga organet shëndetësore, si Harvard Health.

Sipas Harvard Health, lëkura normale dhe e shëndetshme ruan një shtresë vaji dhe një ekuilibër të baktereve “të mira” dhe mikroorganizmave të tjerë. Larja dhe fërkimi i largon këto, sidomos nëse uji është i nxehtë, paralajmëron organizmi shëndetësor.

Përveç komprometimit të sistemit tuaj imunitar, heqja e baktereve natyrore mund të shkaktojë probleme të shumta.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me