Lart

Mollët janë edhe më të mira se pasta e dhëmbëve

Mollët janë një nga frutat më të shëndetshëm. Jo vetëm që forcojnë zemrën tuaj dhe ulin presionin e gjakut, por inkurajojnë dhëmbë të fortë. Më poshtë do të zbuloni disa mënyra se si mollët mund të përmirësojnë shëndetin tuaj dentar dhe se si mund t’i përfshini ato në dietën tuaj.

Pastrojnë dhëmbët

Falë fibrave të forta, mollët mund të pastrojnë pllakat. Në fakt, ato quhen si “furça” dhëmbësh natyrale sepse e bëjnë këtë shumë mirë.

Shkatërrojnë bakteret e dëmshme

Ju gjithashtu do të zbuloni se mollët përmbajnë probiotikë të dobishëm që largojnë grimcat e rrezikshme. Kjo mbron dhëmbët tuaj nga kavitetet dhe sëmundjet e tjera dentare.

Forcojnë dhëmbët

Mollët kanë kalcium, i cili i bën dhëmbët të fortë. Plus, mollët kanë fibra, për të cilat trupi juaj ka nevojë.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me