Lart

Mos e hidhni lëvozhgën e vezës, ka më shumë kalcium se çdo ushqim

Të gjithë ne i kemi hedhur lëvozhgët e vezëve. Por e vërteta në fakt qëndron se pikërisht lëvozhga ka më shumë kalcium se çdo ushqim tjetër.

Prandaj shkencëtarët këmbëngulin se për të forcuar kockat duhet me patjetër të mos i hedhim lëvozhgët.

Sigurisht ato duhen zierë mirë që të mos rrezikojmë marrjen e salmonelës, dhe më pas mund ti thërrmoni si miell e ti hidhni në miellin me të cilin bëni buke, petulla ose byrek.

Të paktën 700 mg në ditë kalcium e merrni nga vetëm një lëvozhgë, ndërkohë që qumështi nuk siguron as një të tretën e kësaj sasie.

Ndaj herën tjetër mendohuni mirë para se ti hidhni.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me