Lart

Mos i pini ilaçet me lëngje

Pirja e ilaçeve me lëngje, aq më parë e llojeve të caktuara, në masë të dukshme mund të ulë veprimin e tyre

Marrja e medikamenteve me lëngje, dhe sidomos me lloje të caktuara, mund të reduktojnë ndjeshëm efektin e tyre.

Para së gjithash, kjo ka të bëjë me lëngjet nga grejpfruti dhe portokalli, nëse njëkohësisht konsumohen me ilaçet kundër alergjive, si edhe kundër shtypjes së lartë të gjakut.

Hulumtuesit e Universitetit Western nga Ontario, theksojnë që në situatën e këtillë veprimi i ilaçeve mund të përgjysmohet, ndërsa për të fajin e ka substanca kimike naringin, që gjendet edhe në lëng edhe në mollë.

Supozohet që pikërisht naringina bllokon mekanizmin e rëndësishëm për kalimin e molekulave të ilaçeve nga zorra e hollë në qarkullim gjaku.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me