Lart

Nëse Nënat Gjidhënëse Marrin Vaksinën Anti-Covid, Foshnjat do të Kenë Forcim të Imunitetit

Sipas studiuesve një vaksinë Covid-19 mund të prodhojë antitrupa në qumështin e nënës për disa javë.

Ata thonë që këta antitrupa ndihmojnë në forcimin e imunitetit të foshnjave kundër sëmundjes

Studimi i ri  botuar në Journal of the American Medical Association (JAMA) zbuloi se vaksinimin kundër koronavirusit ka një sekret të fortë të antitrupave deri në 6 javë pas vaksinimit.

Çfarë të dini nëse jeni shtatzënë apo jeni duke ushqyer me gji?

Sipas Qendrave për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve, këto vaksina nuk duhet të konsiderohen si rrezik për foshnjat.

Në këtë studim është përfshir vetëm vaksina Pfizer.

Për sa kohë mund të zgjasin antitrupat kundër COVID-19 tek foshnjat, është një pyetje e hapur.

“Ne ende po flasim për sa zgjasin antitrupat tek të gjithë”.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me