Lart

Nëse thonjtë tuaj po “qërohen”, trupi juaj vuan nga mungesa e vitaminave

Kur flokët fillojnë të “hollohen” dhe bien, thonjtë bien dhe lëkura bëhet e thatë dhe e plasaritur, zakonisht është një shenjë se trupit tonë i mungojnë disa lëndë ushqyese. E ndërsa shkaqet e rënies së flokëve mund të jenë të ndryshme, shpesh në sfond ka disa sëmundje më të rënda. Lëkura zakonisht vuan nga kujdesi joadekuat dhe çfarë është ajo që shkakton qërimin e thonjve?

“Thonjtë mund të zhvishen për shkak të mungesës së silikonit, selenit, hekurit, kalciumit, magnezit, zinkut, vitaminave B, C, E, D. Në rastin e mungesës së hekurit, situata mund të përkeqësohet deri në distrofinë e pllakës së thonjve”, thonë ekspertët. dhe këshilloni personat që e kanë këtë problem të mos përpiqen të trajtojnë veten. Trajtimi joadekuat mund të çojë në shkatërrimin e pllakës së thonjve.

Nëse shkaku i këtij fenomeni nuk është një dëmtim fizik që shkakton çrregullime të rritjes së thonjve, është mirë që të konsultoheni me një dermatolog.

Si të “kuroni” thonjtë?

Së pari, është mirë të jepni gjak për analiza dhe të përcaktoni se cili mikroelement ju mungon. Komplekset e vitaminave dhe mineraleve janë të përshkruara për rinovimin e thonjve, por është gjithashtu e nevojshme të bëhen ndryshime në dietë, të rritet marrja e frutave dhe perimeve. Vetëm kur të konfirmohet niveli optimal i këtyre lëndëve ushqyese të nevojshme në trup, thoi do të jetë në gjendje të shërohet dhe të rikuperohet.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me