Lart

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju? Nëse Po, Si?

Fotografi kanadez François Brunelle është i magjepsur me fytyrën e njeriut dhe pyetjen nëse të gjithë kanë një sozi diku në botë që duket tamam si ata. Ai për vite me radhë, ka punuar në një projekt të quajtur “Unë nuk i përngjaj!”, projekt ky i cili përmban portrete të njerëzve që duken si binjakë identikë, por nuk janë aspak të lidhur. Brunelle kërkon për subjekte, fytyrat e të cilëve janë aq të ngjashëm sa që miqtë e tyre të ngushtë mund të kenë probleme t’i dallojnë.

Pasi ai është në studio me njerëzit e ngjashëm, Brunelle i bën fotografitë të thjeshta bardhë e zi, në mënyrë që të tërheqë sa më shumë vëmendjen për fytyrat (në vend se gjërat e tjera si veshja dhe ngjyra e flokëve).

Vetë Brunelle ka një sozi: atij i thuhet rregullisht se ai duket si aktori Rowan Atkinson, i cili është i famshëm për interpretimin e karakterit Mr. Bean.

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

A Është e Vërtetë Që Ekzistojnë 7 Persona të Tjerë në Botë që Duken Tamam Si Ju Nëse Po, Si

Qëllimi i Brunelle është të kapë 200 portrete, dhe pastaj t’i shndërroj fotografitë në një libër dhe ekspozitë. Ai ka udhëtuar në të gjithë botën në kërkim të njerëzve dhe ka marrë këshilla të panumërta përmes faqes së tij të internetit që nga koha kur projekti i tij u bë i njohur gjerësisht në mesin e viteve 2000.

A do të kishit dashur të gjenit edhe ju ‘binjakun’ tuaj? Nëse po, faqja e mëposhtme ju mundëson këtë: https://twinstrangers.net/

Kredi për fotot: Fotografi nga François Brunelle që janë të përdorura me leje

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com