Lart

Një kafe e fortë 30 minuta para stërvitjes mund t’ju ndihmojë të zhdukni dhjamin

Prija e një kafeje të fortë, 30 minuta para stërvitjeve mund të jetë çelësi për heqjen e dhjamit të barkut.

Shkencëtarët nga Universiteti i Grenada gjetën 3mg / kg kafeinë – ekuivalenti i një kafeje të fortë – e pirë gjysmë ore para ushtrimeve aerobike rrit ndjeshëm shkallën e djegies së dhjamit. Ata gjithashtu zbuluan se efektet e kafeinës ishin më të theksuara gjatë seancave të djersës pasdite.

Gjetjet ofrojnë një farë qartësie për ato që kanë qenë pyetje komplekse dhe të nuancuara – kur është koha më e mirë për të ushtruar për djegien optimale të dhjamit? Dhe në cilin shtet? Ndërsa ushtrimi në mëngjes me stomak bosh është rekomanduar prej kohësh për rritjen e oksidimit të yndyrës, baza shkencore për këtë këshillë ishte e paqartë, thotë studiuesi kryesor Francisco J. Amaro.

Në studim, 15 burra me moshë mesatare 32 vjeç përfunduan një test ushtrimi katër herë në intervale shtatë ditore. Ata kanë përdorur 3mg / kg kafeinë në orën 8 dhe 5 pasdite. Kushtet para çdo testi ushtrimor (orët e kaluara nga vakti i fundit, ushtrimet fizike ose konsumimi i substancave stimuluese) ishin standardizuar në mënyrë rigoroze dhe oksidimi i yndyrës gjatë ushtrimit u llogarit në përputhje me rrethanat.

“Rezultatet e studimit tonë treguan se gëlltitja akute e kafeinës 30 minuta para kryerjes së një prove ushtrimi aerobik rrit oksidimin maksimal të yndyrës gjatë stërvitjes, pavarësisht nga koha e ditës”, thotë Amaro.

Lajmi i mirë për ata që preferojnë të ushtrojnë në të gdhirë është se duke hedhur kafeinë në përzierje (duke qenë se jeni zgjuar herët, supozojmë se do të pini kafe gjithsesi) ju do të rrisni kapacitetin e djegies së dhjamit në seancën tuaj.

Por për djegien optimale të dhjamit, gjetjet sugjerojnë një kombinim të një kafeje të fortë (ekspres i dyfishtë, ndoshta), në stomak bosh (ndoshta do të duhet të kaloni drekën), pasdite funksionon më së miri.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me