Lart

Njerëzit me këtë grup gjaku jetojnë më gjatë, e thotë një studim

Personat me grupin e gjakut 0 kanë organizmin më rezistent. Ata kanë shanset më të ulëta për të vuajtur nga sëmundje kardiovaskulare, si goditje në tru dhe infarkt.

Gjithashtu mes tyre ka edhe personat më pak të çmendur, si dhe të sëmurët me Alzheimer, si dhe janë rezistent ndaj kancerit të pankreasit dhe stomakut.

Pse grupi i gjakut 0 është më i shëndetshmi?

Sepse gjaku i këtij grupi përmban më pak molekula që mund të shkaktojnë mpiksje gjaku, dhe sulmet në zemër dhe goditjet në tru shpesh shkaktojnë mpiksje gjaku. Përveç kësaj, ajo që është e mirë për zemrën është gjithashtu e mirë për trurin, dhe shumë faktorë rreziku për sëmundjet kardiovaskulare janë gjithashtu faktorë rreziku për sëmundjet mendore.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me