Lart

Nuk është për të Qeshur, ja pse Gratë Duhet të Hanë çdo Ditë Qepë e Hudhra

Nuk është për të Qeshur, ja pse Gratë Duhet të Hanë çdo Ditë Qepë e Hudhra

Të hani qepë dhe hudhër të pa gatuar çdo ditë mund të duket si një “mision i pamundur” për shumë persona. Ama edhe kjo lloj diete ushqimore, me këta dy elementë të rëndësishëm në të, ka të mirat dhe përfitimet e veta, veçanërisht për femrat.

Kështu, nëse konsumoni çdo ditë qepë e hudhra, mund të ulni rrezikun për t’u prekur nga kanceri i gjirit. Shkencëtarët kanë analizuar mënyrën e ushqyerjes tek gratë, në një kohë ku numri i kësaj sëmundje është rritur jashtëzakonisht shumë gjatë dekadave të fundit.

Ata përmes kësaj analizë kanë gjetur se, ato gra të cilat të paktën një herë në ditë në ushqimin e tyre ka pasur qepë dhe hudhër, kanë pasur gjasa më të vogla të kancerit të gjiri, më konkretisht 67%.

Mirëpo, sipas shkencëtarëve, këto dy perime duhet të hahen të gjalla dhe pa i përzier në ushqime të tjera. Sipas tyre efekti nuk është i njëjtë, apo ndoshta edhe nuk ka fare efekt.

Të hani qepë dhe hudhër, mund të jetë çelësi e këtë e tregojnë edhe studimet e më hershme, se antioksidantët që gjenden në këto dy perime, ndihmojnë në ‘vrasjen’ e qelizave kancerogjene.

Po ashtu, këto studimet kanë treguar se ngrënia e qepës dhe hudhrës të gjallë nuk e zhduk vetëm rrezikun e kancerit të gjirit, por gjithashtu kancerin në stomak, prostatë dhe mushkëri.

Shpërndaj
Shëndeti - Probleme.me

Probleme.me fokusohet në shëndetin dhe mirëqenien personale tuajën. Artikuj të shumtë për shtatzëninë, fëmijët, gratë e meshkujt. Nëse keni ndonjë koment, sygjerim apo edhe informacion për ta ndarë me ne na kontaktoni shendeti@rilinde21.sg-host.com